08-34 21 22

Hälsporre tejpning


Hälsporre tejpning för lindring

halsporre-tejpning

Hälsporre är resultatet av en onormal tillväxt på undersidan av foten, särskilt i området kring hälen. Även om det låter smärtsamt, orsakar själva hälsporren själv inte obehag.

Smärtan som människor känner från hälsporre orsakas av inflammation och irritation, tjocka, elastisk bindväv som har sitt ursprung på hälen och körs över enda av foten, ansluter till tårna. När alltför mycket spänningar placeras på den Babinskis fascia av alltför mycket gående, körning av tunga lyft, uppstå hälsporre. Du kan åtgärda detta genom att tejpa foten på ett korrekt sätt.

Hälsporre specialisterna är experter på att hjälpa dig med att tejpa din fot så du slipper smärta från din hälsporre.

Med hjälp av korekt tejpning och special tjep överförs spänningen från fascia, så att fascia kan vila och återhämta sig.

Hälsporre tejpning – så gör du

  1. Riv av en remsa av idrottstejp som är tillräckligt lång för att sträcka sig över bredden på din fot på bredaste stället samt lämnar tillräckligt band för att komma över sidorna på foten.
  2. Placera bandet över foten vid tålederna så att bandet täcker kulan på foten. Jämna ut bandet och tryck det stadigt på plats, dra ändarna på bandet över sidorna på foten. Detta är känt som ankare remsor.
  3. Placera en remsa av band runt och utanför kanterna på foten. Denna del av bandet börjar i ena änden av ankeln, kör runt hälen och slutar i den andra änden av ankeln.
  4. Gör en stöd form av nästa del av bandet. Börja under lilltån och för bandet över hela enda foten och runt hälen. Trä sedan över ändan och stoppa precis nedanför stortån. Slutresultatet är ett band som ser ut precis som ett stöd; hälen är i en slinga med ett ’X’ över mitten av foten.
  5. Upprepa steg 4, från och med stortån.
  6. Täck foten längst ned med korta bitar av band, körs från ena sidan till den andra. Starta vid ankare remsor och arbeta dig ned foten, att se till att varje del fastnat ordentligt till den sista.

Vill du ha hjälp att behandla din hälsporre? Kontakta oss idag för att boka tid!